Adana`da oğlunun hayali arsayı 900 bin liraya satması yüzünden işkence edilerek öldürüldüğü öne sürülen Kemal Ülgen`in (68) cinayet sanığı 4`ü tutuklu 9 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, suç vasfının değişme ihtimali nedeniyle tutuklu sanıklar tahliye edildi.

Mehmet Ülgen, iddiaya göre 100`üncü Yıl Mahallesi`ndeki hayali bir arsayı Yakup Altun (28) ile babası Ahmet Altun`a (56) 900 bin liraya sattı. Arsayı almak için tapu dairesine giden baba ile oğlu, dolandırıldıklarını anlayıp Mehmet Ülgen`i de bulamayınca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu. Mehmet Ülgen hakkında kamu davası açıldı.

Kaybettikleri parayı geri almak isteyen Yakup Altun, kendini dolandırdığını iddia ettiği Mehmet Ülgen ve ailesinin Bursa`nın Kestel İlçesi`nde oturduğunu öğrenince, arkadaşlarıyla yanlarına gitti. Adana`ya kaçırılan Ülgen, 21 Eylül`de merkez Seyhan İlçesi`ne bağlı Yenibey Mahallesi`nde bir sokakta ağır yaralı halde bulundu, tedaviye alındığı hastanede ise 1 Ekim`de öldü.

9 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada tutuklanan sanıklar Yakup Altun, Yusuf Altun (25), Burak Korkmaz (25), Rıdvan Duman (29), Mehmet Öztep (23) ile alacaklılarını babasına yönlendirdiği öne sürülen Mehmet Ülgen`in de aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar Murat Oğuz (33), Ahmet Altun (38) ile Necmettin Oğuz (38), hürriyetten yoksun kılma, nitelikli yağma ve kasten öldürme suçlarından ömür boyu ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 4`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`ne dava açıldı.

Sanıklar Kemal Ülgen`i kaçırmadıklarını, yardımcı olmak için kendi isteğiyle geldiğini belirterek işkence cinayet suçlamasını kabul etmedi. Tutuklu sanıklardan Burak Korkmaz tahliye edildi.

TUTUKLU KALMADI

Kemal Ülgen`in ölümü ile ilgili gelen otopsi raporunda, ölümün künt kafa travmasına bağlı olduğu belirtilirken, bunun düşme sonucu mu olduğu yoksa sert bir cisimle vurulması nedeniyle mi olduğunun tespit edilemediği kaydedildi. Mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimali üzerine tutuklu bulunan Yakup Altun, Yusuf Altun, Rıdvan Duman ve Mehmet Öztep tahliye etti. Böylece tutuklu sanığın kalmadığı davada Kemal Ülgen`in ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu`na gönderdi.

Adana'da Cinayet Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı