Adana`da İl Güvenlik Komisyonu tarafından şehirde "drone" olarak adlandırılan insansız hava araçlarının kullanımı tamamen yasaklandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) 23 Şubat 2016`da yayınladığı talimatla azami kalkış ağırlığı 500 gram ile 25 kilo aralığında olan drone`leri ve bunları kullanacak pilotların kayıtlarının tutulmasını istemişti. Sınırlamaya rağmen, açık hava düğünleri ve konserler başta olmak üzere bir çok etkinlikte drone kullanımı devam etti.

IŞİD`e bağlı teröristlerin, Fırat Kalkanı Operasyonu`na katılan Türk birliklerine drone ile yaptığı saldırıyı dikkate alan Adana Valiliği, şehirde insansız hava araçlarının tamamının kullanımını yasakladı. İl Güvenlik Komisyonu tarafından alınan karar 26 Eylül`de gününden itibaren uygulamaya kondu. OHAL nedeniyle özel güvenlik bölgesi ilan edilen İncirlik`teki 10`uncu Tanker Üs Komutanlığı, D-400 Karayolu üzerindeki ABD Konsolosluğu başta olmak üzere hassas noktalar ve çevresinde uçurulan insansız hava araçlarının polisler tarafından düşürüleceği kaydedildi.

Adana'da 'Drone' Kullanımı Yasaklandı