ARTIK SRC BELGESİ ALMAK YILDIZ SRC KURSU İLE ÇOK KOLAY!

Uzman Kadro

Yılların Verdiği Tecrübe 

Başarıya Koşan Yol 

Hepsini sizin için YILDIZ SRC KURSU VE PSİKO-TEKNİK MERKEZİNDE BUULUŞTURDUK.

SRC Belgesi Kursu Nedir?

SRC Belgesi; Türkiye’de ticari taşıt kullanan sürücüler/şoförlerin mesleki açıdan yeterliliklerini gösterebilmeleri için verilen bir mesleki yeterlilik belgesi çeşitidir. Bu mesleki yeterliliği kazanabilmek için, ehliyet tarihi 24 şubat 2003’ten önce olan şoförler muafiyet kapsamında, daha sonra ehliyet alanlar ise SRC Belgesi Yetkili “Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurslarından eğitim alarak bu belgeye sahip olabilirler.

SRC Belgesi; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kursu” olarak yetkilendirilmiş Eğitim Merkezlerinden alınır. Sürücü kursları, MYK’lar, iş takipçileri ve psikoteknik merkezleri (manavlar, bakkallar, berberler, nalburlar, lokantalar, eczaneler, lojistik şirketleri, danışmanlık işletmeleri, başka meslek icra eden kişiler ve kurumlar gibi…) SRC Belgesi eğitimi vermeye ve satmaya yetkili değildir.

Türkiye’nin Yetki Belgeli Eğitim Merkezi olan “Kolay SRC Eğitim Merkezi“nde alacağınız eğitim sonucunda Milli Eğitim Bakanlığının düzenleyeceği SRC Belgesi sınavına girmeye hak kazanacak, başarılı olmanız halinde SRC Türü Mesleki Yeterlilik Belgesini alabileceksiniz!

Sınavlar her ilçede ayrı ayrı olmak üzere Milli Eğitim İlçe Müdürlükleri tarafından düzenlenmektedir. Ortalama her ay mutlaka bir SRC Belgesi sınavı yapılmaktadır. Eğitiminizi hangi ilçede alırsanız aynı ilçede sınava girmek zorundasınız.

 

SRC Belgesi eğitim süreleri nedir?

SRC Eğitimlerimiz ortalama 5 gün sürmekte olup,
Uluslararası belgelerde (SRC 1 ve 3) 40 saatte,
Şehirlerarası belgelerde (SRC 2 ve 4) 36 saatte tamamlanmaktadır.

 

PSİKOTEKNİK BELGESİ NEDİR?

 

Araç sürücülerinin alması gereken eğitimlerden biri olan psikometri, dikkat dağınıklığı, algı, hafıza ve muhakeme yeteneklerini kontrol etmek için yapılan bir işlemdir. Motor becerilerinin, tepki hızı, vücut koordinasyon becerilerinin ve psiko- motor becerilerini içerek bu teknik, sürücü koltuğuna oturan herkesi için önemli bir yer tutmaktadır.

Özellikle ticari araç kullananlar için önemli olan psikoteknik belgesi risk almak, saldırganlık, öz kontrol ve ani bir durumda davranış yöntemlerini kapsamaktadır. Sürücülerin davranış, kişilik özellikleri ve motor becerileri test edilerek, standart bir sürücü olma potansiyelleri ölçülür.

Trafikte diğer araç kullanıcıları ve yayaların güvenliği için önemli olan psikoteknik belgesi, ticari araç kullanıcılarının uzun seyahatler sonucunda psikolojik durumlarını da kontrol altına almak için önemli bir değerlendirme sistemidir.

4925 sayılı karayolu taşıma yönetmeliği 34 üncü madde, e bendi gereği, Şoförlük mesleği bakımından bedeni ve psiko-teknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren bir sağlık raporunu, yetkili sağlık kuruluşlarından her beş yılda bir almaları yasal olarak zorunludur.

PSİKOTEKNİK BELGESİNİ KİMLER ALIR?

Ticari araç kullanan sürücülerin alması gereken src belgesi ile birlikte psikoteknik belgesi, 2918 sayılı karayolları taşıma yönetmeliğine göre, eşya taşıma ve yolcu taşıma araçlarını kullanan sürücülerinin yeterlilik sınavından geçmesini zorunlu kılmıştır. Psikoteknik raporu trafik kanunları gereğince uzun ve stresli yolculuklar yapan sürücülerin motor becerileri ve psikolojik durumlarının hasar görmemesi için 50 dakika süren testler aracılığıyla alınan bir belgedir.

Sürücü adaylarının ticari araç sürücülüğü yapabilmesi için psikoteknik raporu alması şart olmakla birlikte, usul ve esaslara uygun yerlerden almaya dikkat etmeleri gerekmektedir.

Ticari araç kullanıcısı olan sürücülerin psikoteknik alması için gereken belgeler ise şu şekildedir.

  • 2 adet fotoğraf
  • Ehliyet fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Ehliyet iadesi için ise, ceza tutanağı ve fotokopisi

Adres :

Alişahane Mah. 186. Sok. No: 14/a Karaman » Merkez

 0 (338) 212 40 70

 0 (545) 245 30 84