Karaman'ın tanınmış esnaflarından iş insanı Celalettin Ölmez, yetkililere seslenerek Bucakkışla Emenek yolunda yapılabilecek projelerini paylaştı. Ölmez açıklamasında;

 

 

"Karamanımızın değerlerine değer katmak, turizmi canlandırmak için Bucakkışla Ermenek yolunda yapılabilecek güzelleştirmelerle ilgili fikirler sunmak istiyorum.

 

Bucakkışla Ermenek yolu, Bıçakçı Köprüsü'ne kadar çok güzel yapılmış, Ermenek Bucakkışla arasında ise yol çalışmaları sürmektedir.

 

Çok güzel yapılan Bucakkışla yolu kenarları ağaçsız çıplak vaziyettedir. Kızılyaka kavşağından itibaren yol kenarlarının iklime göre ağaçlandırılması yolun güzelliğine değer katacaktır.

 

Burhan, Narlıdere köyleri yaylaları orman fakiridir. Bu yaylaların ağaçlandırılması yola, çevreye güzellik sağlayacaktır.

 

Narlıdere gediğinden itibaren Bucakkışla'ya varıncaya kadar taşlık, kayalık arazi makilerle dolu orman fakiridir. Bu virajlı yollarda ekilebilecek yerlere fıstık çamları ve renkli zakkumlar ekilmeli, yoldaki ardıç ağaçları korumaya alınmalıdır. Buradan itibaren fıstık çamları, zakkumlar Akdeniz ikliminin göstergesi olacaktır.


 

Bu virajlı yolda tek su kaynağının olduğu sık virajlar çevresinde  bir dinlenme parkı ve seyir terasları yapılabilir. Böylelikle Karaman halkının vadi manzaları bir piknik alanı olacaktır.
 

 

Tarihi Bıçakçı Köprüsü civarındaki orman deposuna seyir terasları ağaç evler, köylü pazarı kurulması turimi canlandıracaktır.. Bu orman deposunun hiçbir anlamı bulunmamakta atıl vaziyettedir.

 

Orman deposundan sonra Bostanözü köyü girişi,Göksu Nehri kenarı piknik alanları  olarak düzenlenecektir.

 

Karaman Valliğini, İl Özel İdresini, Orman İşletme Müdürlüğünü, Tarım İl Müdürlüğünü, Karayolları Şefliğini, Ziraat Odası Başkanlığını  göreve çağırır, yerel imkanlarla bu düşüncelerin gerçekleşebileceğini bilgilerinize sunarım."dedi.