Muş`tan Antalya`ya giderken Kayseri`de yakalanan ve "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçuna iştirakten tutuklu yargılanan ceza infaz koruma memuru ile birlikte 3 sanığa toplam 51 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada tutuklu sanıklar ceza infaz koruma memuru N.G. (51), C.G.(51) ve H.K. (23) ile avukatlar hazır bulundu. 26 yıllık ceza infaz koruma memuru olduğunu söyleyen sanık N.G., "Benim tek suçum uyuşturucu ticareti yapan birisini yemek molasında görmek oldu. Takdir sizin" dedi. Sanık C.G. ise, "H.K.`nin burada olmaması gerekiyordu. Onun hiçbir suçu yok. Vicdan azabı çekiyorum" dedi. H.K. ise, "Ben insanlık namına yardımcı oldum. Dayım araç kiralanacak, sen de şoförlük yapacaksın dedi. Ben de o ne dediyse yaptım. Suçsuzum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti 3 sanığın da "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçunu işlediğine kanaat getirerek, ceza infaz koruma memuru N.G. ile C.G.`ye 18`er yıl hapis, 18`er bin TL adli para cezası, H.K.`ye ise 15 yıl hapis, 15 bin TL adli para cezası olmak üzere toplam 51 yıl hapis, 51 bin TL adli para cezası verdi.

OLAY

İddiaya göre, geçtiğimiz aylarda kiraladıkları otomobil ile Antalya`ya çalışmaya giden C.G., oğlu Ö.G. ve H.K.`nin Sivas`ta mola verdikleri, mola sonrası daha önceden uyuşturucu madde ticaretinden yakalama kararı olan Ö.G.`nin Sivas`ın Gürun ilçesinde yola otobüs ile devam ettiği ancak polis ekiplerince kısa sürede yakalandığı öğrenildi. Molada ceza infaz koruma memuru N.G.`nin de bindiği, H.K.`nin kullandığı araç ise Kayseri`de ekiplerce durduruldu. N.G., C.G. ve H.K. çıktıkları ilk mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ceza İnfaz Koruma Memuruna Uyuşturucu Ticaretinden 18 Yıl Hapis