Her yıl düzenli olarak bir kitap belirlenmektedir ilk önce. Sonra bu kitaplar velilerle birlikte okunmaktadır. Daha sonra okunan kitabın yazarı davet edilerek; konferans verdirilmekte ve yazarla okuyucu buluşturup fikir alışverişinde bulunmaları sağlanıyordu. Etkinliğin amacı: 1- Kitap okuma konusunda öğrencilerimize örnek olabilmek. 2- ??Ben de yapabilirim?? diyebilmek.
Çocuğumla Okuyorum programı için bu yıl, yazar Ali Erkan KAVAKLI?NIN Başarıya Götüren Yol isimli kitabı seçilerek, velilerle birlikte okunmuştur.
Okunan kitabın yazarı davet edilmiş ve yazar dün Karaman?a gelmiştir. Konferansa veliler ve tüm halk davet edilmiştir. Saat:17.30?da Dr. Sadık Ahmet İlkokulu konferans salonunda büyük bir katılımla konferansa geçilmiştir. 
Programın açış konuşmasında, okul müdürü İbrahim DAĞ:?Kitap okumanın önemli olduğunu, çocuğumuzla birlikte kitap okuyarak, çocuklarımıza göstermeye var mısınız? ?Çocuklarımız; elimizde akıllı telefon ve televizyon kumandası yerine kitap görsün? diyerek başladığımız ve bu yıl altıncısını düzenlediğimiz, ?ÇOCUĞUMLA BİRLİKTE OKUYORUM? etkinliğine katılımınız için teşekkür ederim dedi.
? Akıllı insan, başkalarının aklından faydalanır. Kitap okumak, konferans, panel, seminer dinlemek başkalarının aklından faydalanmaktır??  sözüyle konferansına başlayan Ali Erkan KAVAKLI, katılımcıların keyifle dinleyerek, yeni şeyler öğrenmelerini sağladı. 
Sunum tamamladıktan sonra okul müdürü İbrahim DAĞ tarafından Ali Erkan KAVAKLI?YA plaket takdim edildi.
Yazarın, okuyucularına kitap imzaladıktan sonra program tamamlanmıştır.