FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Rotterdam İskender Restoran?da gerçekleştirilen basın toplantısında hakkında çıkan haberlerin asılsız ve bir o kadar da yargısız infaz şeklinde yapıldığını dile getirdi.

Güney Hollanda Eyalet Meclisi?nde, ?Fractie Erbaş? adıyla kurduğu gurubun, diğer guruplar gibi bazı haklara sahip olduğunu dile getiren deneyimli Politikacı Bahattin Erbaş, ?2014 Yılında Mecliste kendi grubumu oluşturdum ve bu grup için meclis tarafından bütçe tahsis edilmişti. Grubumuz adına yaptığım çalışmalarda bütçeden harcamalar yapıldı. Yıl sonunda biz meclis gruplarına 1 Nisan?dan önce mali raporumuzu sunmamızı istediler, bizlerde mali raporumuzu sunduk. Bu raporlar dışardan görevlendirilen tarafsız mali müşavir tarafından da kontrol edildi bu kontrol sonucunda birçok meclis grubundan ek bilgiler ve belgeler istenildi. Mayıs  ve Haziran aylarında istenilen belgeleri grubumuz adına (mali müşavirlik tarafından incelemeler  yapıldıktan sonra) meclis komisyonuna sunduk.?

?Gurubumuza intikal eden rapora göre 2,323 avroluk miktarın meclisin iç yürütme kapsamında yapılmadığı konusunda bir düşünce oluştuğunu ve yine bazı harcamalarda (toplam 6,900 avroluk)  ek bilgiye ihtiyaç olduğu belirtildi. Bu karar aşamasında ben Türkiye?de olduğum için, bilgileri kendilerine o tarihte meclise sunamadım ve meclisten gelen mailde grubumuzun kararının son bahara bırakıldığı duyuruldu. Ancak ne var ki bu karar, Hollanda basınında ve bazı Türkçe yayın yapan yayın organlarında çok taraflı, asılsız ve yargısız infaz şeklinde yayınlandı. Hollanda medyasında yayınlanan haberi tercüme ederek, bazı Türkçe yayın organları haberi maalesef saptırılarak yansıttılar. Ortada ne bir karar nede bir suçlayıcı durum söz konusu olmadığı halde, usulsüzlük yapılmış gibi lanse edildi.? dedi.


Bu durumun hem kendisini hem de çevresindeki kişileri rahatsız ettiği için basın açıklaması yapma gereği duyduğunun altını çizen Erbaş konuşmasını şöyle tamamladı: ?Bu işin böyle olmadığını sadece benim bilgime başvurulmasına karar verildiğini,  bende Türkiye dönüşü bu bilgileri meclise ibraz edeceğimi beyan ettim. Ve bu doğrultuda önümüzdeki  haftalarda bir toplantı yapılacak, bu toplantıda benim yapacağım açıklamalar doğrultusunda olay tekrar değerlendirilip, meclis grup başkanlarının onayları alınarak, meclise sunum yapılacak. Öte yandan sosyal medyada yer alan bu haberler tamamen asılsız ve amacından saptırılmıştır.?
Haber ve Resimler: Larende.com Avrupa Temsilcisi Nusret Öksüz