İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ali Yener TERLEMEZ, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük mücadeleler neticesinde kazanılan milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırılışının 96. Yıl Dönümünü yayımladığı mesajla kutladı.

  "Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti?ni sonsuza dek koruyacak, huzur ve refah dolu yarınlara taşıyacaktır.

  Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız. Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Dahası, en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz.

Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 96?inci kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu Cennet Vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyetimizi korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden tüm Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Türkiye Cumhuriyeti`mizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.? Dedi.