Kayserili işadamı İlker Horoz`un evinde hırsızlık yaparken yakalayıp, tornavidayla saldırınca tabancayla vurarak yaraladığı şüpheli Hakan D.`nin, bu suçtan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

İşadamı İlker Horoz`un, Melikgazi İlçesi Çay Bağları`ndaki evine bir süre önce sabaha karşı hırsız girdi. Saat 03.00 sıralarında sesler duyan İlker Horoz`un eşi ve aynı zamanda Melikgazi İlçe Sağlık Müdürü Duygu Horoz, evde odaları kontrol ederken, birden hırsızla karşılaşarak çığlık attı. İddiaya göre, eşinin çığlığı üzerine İlker Horoz, ruhsatlı tabancasını alarak kaçmaya çalışan hırsızın peşine düştü. İlker Horoz ile karşı karşıya gelen şüpheli, elindeki tornavidayla saldırdı. İşadamı da zanlıya 3 el ateş etti. İki diz kapağından yaralanan şüpheli, sağlık ekiplerince Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi`ne kaldırıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, hırsızlık şüphelisinin üzerinden 3 sahte kimliğin çıktı. Şüphelinin Konya`daki cezaevinden firar eden Hakan D. olduğu ve 17 sabıkasının bulunduğu belirlendi. Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçe nüfusuna kayıtlı Hakan D.`nin bu hırsızlık suçlamasından tutuksuz yargılanmasına karar verildi. halen tedavisi süren şüphelinin diğer suçları ile ilgili de soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Kayseri'de İşadamının Evini Soyarken Vurduğu Şüpheli, Serbest Kaldı