"MEZBAHENE PROJESİ OSB`DE GIDA TESİSLERİNİ ETKİLEYECEK"

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ KEMAL BOYNUKALIN;

?BELEDİYE BİR AN ÖNCE BU YANLIŞTAN DÖNSÜN?


Karaman ? Ereğli Devlet Karayoluna sınır alan içerisinde planlayıp onayladığı imar planındaki Mezbaha ve Hayvan Pazarı alanı; Karaman?da Organize Sanayi Bölgesi Yönetimini kuşku içinde bıraktı.

Söz konusu Mezbahane projesinin bu alan içerisindeki faaliyetlerinin gıda tesislerinin yoğun olduğu Karaman Organize Sanayi Bölgesini oluşacak kötü kokular, sinek, fare ve diğer haşerelerle etkileyeceğini öngören Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın yaptığı açıklamada;

?Organize Sanayi Bölgeleri; sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla; sınırları tasdik edilmiş arazi parçaları üzerinde 4562 sayılı Kanun hükümlerine göre kurulmuş bölgelerdir.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi, 1024 Ha alan üzerinde 161 aktif çalışan firmada 12.000?in üzerinde çalışanı olan ve 150?den fazla ülkeye ihracat yapılmaktadır. Belediye mücavir alan içerisinde ve Bölgemizin kuzey cephesinde Karaman ? Ereğli Devlet Karayoluna sınır belediyenizce planlanarak onaylanan imar planında Mezbaha ve Hayvan Pazarı alanı planlandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Bölgemize yaklaşık 300 m uzakta planlanan Mezbaha ve Hayvan Pazarı kurulup aktif olarak çalışmaya başlandığında oluşacak kötü kokuların, sinek, fare ve diğer haşerelerin ağırlıkta gıda sektörü üzerinde çalışan Organize Sanayi Bölgemizi doğrudan ve olumsuz yönden etkileyeceği, ileride telafisi mümkün olamayacak menfi sonuçlar doğuracağı bir gerçekliktir.

?MEZBAHANEDEN KAYNAKLANACAK SORUNLAR FİRMALARIMIZIN GIDA DENETİMLERİNİ DE ZOR DURUMDA BIRAKABİLİR?

Türkiye`nin en büyük gıda şehri olan ve gıda tesislerinin yoğun olduğu Karaman Organize Sanayi Bölgesi sınırlarına 300 metre mesafede Kurulması Planlanan MEZBAHA ve HAYVAN PAZARI alanlarından dolayı Karaman Sanayicisi büyük rahatsızlık yaşıyor.

Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı Gıda Kontrol Görevlileri tarafından fabrikalarımızda yapılan denetimlerde mezbahaneden kaynaklı sorunların yaşanacağı kuşkusunu duyuyoruz.

Organize Sanayimize ve Gıda Sanayi alanlarına çok yakın bir bölge. Mezbaha yapımına uygun bir arazi değil. Karaman Belediyesi`nin bu yanlıştan bir an önce dönmesini ve alanın Mezbaha ve Hayvan Pazarı alanının Organize Sanayi Bölgesini etkilemeyecek bir alana kaydırılmasını Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımızdan talep ederiz.? dedi.