Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali?nin en önemli ayağını oluşturan Teknoloji Yarışmalarında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencilerinin projeleri bir üst tura çıkmaya devam ediyor. 

22-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep?te düzenlenecek olan festivale, üç farklı takımla üç proje gönderen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinin projelerinin tamamı ön elemeyi geçti.

Akademik danışmanlıklarını KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Navruz?un yaptığı ve Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinden oluşan Sismokod, İnsanlık İçin Kodla ve BeiTech çalışma grupları, hazırladıkları projeler ile ülkemizin yazılım geliştirme ekosistemine katkı vermeyi amaçlıyor.

Sismokod çalışma grubu, hazırladıkları ?Deprem Acil Hasar Tespit Sistemi? projesi ile İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi Kategorisinde, İnsanlık İçin Kodla çalışma grubu, hazırladıkları ?Yardıma Koş? projesi ile İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon Kategorisinde, BeiTech çalışma grubu ise hazırladıkları ?MEB EBA Engelsiz Erişim? projesi ile Eğitim Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Üzeri Kategorisinde ön değerlendirme aşamasını başarıyla geçtiler. 

Yarışmanın iddialı projeleri arasında yer alan öğrencilerin çalışmasına KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Talaz da destek veriyor.