Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Vekili Ali Gökçe; ?İbrahim Bey ailesi olarak her sayıda daha güçlü mesaj veren nitelikli bir dergi olma derdindeyiz. Amacımız okul dergisi olmanın ötesinde eğitimin evrensel değerlerini temsil etmektir. Bu sayımızda Türkçeyi işledik. Konu Türkçe olunca okuldan dışarıdan birçok yazar bu sayıya katkı verdi. Böylece Türkçe konusu; tarihi, dilbilimsel, edebi özellikleri ve yaşantıdaki yeriyle dergimizde karşılık buldu. Deyim yerinde ise Türkçeyi ilmek ilmek işleyen yazarlarımız ve yazıları şöyle: Tugay Koçak, ?Türkçe Hasretim?, Turan Kayacılar, ?Eğitim Şart İman da Şart?, İdris Nebi Uysal, ?Közlüce mi Beef Fajita mı??,  Osman Ülkümen, ?Ozan İsa Oğuz?, Muhsin Karabay, ?Neden?le Başım Dertte!..?, Yusuf Yıldırım, ?Mehmet Bey de Türkçe Fermanı da Bizim?, Ali Gökçe, ?Atadan Miras Geleceğe Emanet?, Osman Nuri Koçak, ?Dil?, Burhanetin Saygılı, ?Türkçe Dilinin Başkenti Karamandan Türk Dünyasına Türkçe?, Sevcan Gökçe,  ?Bizimle Kal?, Ramazan Çamtepe, ?Geçmişten Günümüze Karaman?,  Şerife Aydoğan, Sosyal Medyanın Dilimize Etkisi, Ural Şanlıtürk, Bizi Biz Yapan Dilimiz ?Türkçe??, Erdal Demir, ?Dil Varlığın Teminatıdır? İbrahim Bey?in etkinliklerini anlatan yazarlar ve yazıları; Zuhal Asarlı, ?Hârezmî Eğitim Modeli?, Ramazan Demir, ?İbrahim Bey Satranç Öğretim Çalışmaları?, Çiğdem Kaplan Örücü, ?İbrahim Bey Sanat Etkinlikleridir.

Öğretmen yazarlar bölümünde; Merve Uzun, ?Ongun Kuşu Avşar Dede ve Torunu Mehmet?le, İlhami Kuru, ?Nar ile Nur Arasında İlimle, Yavuz Mevlüt Dürül, ?Aslından İlham Alan Asıl Eğitim2le yer aldı. Öğrencilerimiz ve yazıları; Mert Ali Taşçı, ?Aktekke Cami?, Ahmet Eren Çamtepe, ?Yabancı Kelimelerin Türkçe Karşılıkları?, Abdullah Özkan, ?Türkçemiz? oldu.

Dergimizin bülten bölümünde okulumuz etkinlikleri ve haberleri zengin içerik ve görsellerle gazete formatında yayınlandı.

Kapak fotoğrafına okulumuz 1/B öğrencisi Sevdenur Cebe model oldu.

Özel Babaoğlu Koleji ve Ölmez Ticaret sahibi Celalettin Ölmez reklamlarıyla dergimize katkı sağladılar. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz? dedi.