FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Cezaevi Din Görevlileri İsmail Hakkı Yüksel ve Mehmet Yıldırım ile Kurum Eğitim Servisinin organize ettiği programa, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Kurum Müdürü Özcan Yılmaz, 2.Müdür Mücahit Feyzioğlu, Merkez Vaizi Abdulkadir Canlı, Kurum Personeli ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Program, sözlerin en güzeli olan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlamış, Diyanet İşleri Başkanlığının 2016 Yılı Kutlu Doğum sinevizyonu seyredilmiş, Ali Kırış ile ilahi grubunun konseri ardından İl Müftüsü Değirmenci?nin günün anlam ve önemi hakkındaki konuşması ile devam etmiştir. İlahilere eşlik ederken hükümlü tutuklular duygusal anlar yaşadı.

Program sonrası ise, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde Türkiye Genelindeki tüm cezaevlerinde aynı anda yapılan Dini Bilgiler Yarışmasında dereceye giren hükümlü ve tutuklulara ödül takdim töreni düzenlendi. Yarışmaya Türkiye genelinde 25 bin hükümlü tutuklu katılmış olup katılan hükümlü tutuklulara müftülük tarafından ücretsiz kitaplar temin edildi. Türkiye genelinde ilk üçe girenlere umre ödülü, il bazında dereceye girenlere ise altın hediye edilmiştir. Karaman ilinde dereceye giren birinciye üç çeyrek altın, ikinciye iki çeyrek altın ve üçüncüye bir çeyrek altın hediye edilmiştir.