Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde 81 ille eşzamanlı gerçekleştirilen program kapsamında Karaman’da OSB Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu’nun açılışı yapıldı.
Karaman’daki programa; Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Abidin Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt ile kurum, okul müdürleri ve davetliler katıldı.
Mesleki Eğitimde İşverene Büyük Destek 
Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde turboslot giriş açılan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu Açılış Programı’nda selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimin gücünü artırmaya yönelik yeni adımlar attığını ifade ederek ülkemizin dört bir yanında bugün açılışı yapılan mesleki eğitim irtibat bürolarıyla öğrenci ve işverenin, devletin mesleki eğitim desteklerinden daha iyi yararlanmasına büyük katkılar sağlanacağını dile getirdi.
250 Organize Sanayi Bölgesinde Mesleki Eğitim Büroları Açıldı
Ardından konuşan Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Karaman’da böyle bir projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek “Milli Eğitim Bakanlığımızla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın protokolüyle birlikte 250 organize sanayi bölgesinde mesleki eğitim büroları açıldı. Bunların bir tanesi de bizim ilimiz. Bu anlamda sanayisi oldukça gelişen Karaman’ımızda böyle bir projenin olması bizler açısından oldukça sevindirici. Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosunun ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Sigorta ve Maaş Desteği Devletten
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca, mesleki eğitime yönelik getirilen desteklere yönelik bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi. Mesleki Eğitim Merkezi Programlarıyla öğrencilerin mesleki eğitim alarak üretim çarkında, mesleğinde yetkin ve belgeli birer meslek erbabı olması için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Şube Müdürü Haşim Tunca, “Açılan Mesleki Eğitim Merkezi Programlarında haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün ise işletmede beceri eğitimi verilerek meslek lisesi diploması ile birlikte çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi ile vatandaşlara iş kurma imkânı sunuluyor. Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunu herkesin kayıt yaptırabildiği programda iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta yapılmakla birlikte; 9, 10 ve 11. sınıflarda asgari ücretin en az yüzde 30’u maaş, 12. sınıfta ise asgari ücretin en az yüzde 50'si maaş devlet katkısı olarak Bakanlığımızca karşılanacak. Mesleki anlamda büyük avantajlar sağlayan böylesine önemli bir programın yaygınlaştırılarak bu alanda daha kolay bilgiye ulaşabilmesi adına çalışma yürütecek irtibat büromuzdan her zaman bilgi alınabilir.” şeklinde konuştu.

Sunum ve konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak açılış programı sona erdi.
Mesleki eğitime yönelik detaylı bilgi için Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde açılan Mesleki Eğitim Bürosu ve Karaman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) ziyaret edilebilir.