?Bizleri Rahmet, mağfiret,  birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, eksiklerimizi telafi etme, unuttuğumuz ya da kaybolmaya yüz tutmuş erdemli davranışları kazanmamıza vesile olacak Mübarek Ramazan ayına kavuşturan Rabbimize hamdolsun.

Ramazan Ayımız Karamanımız, ülkemiz tüm gönül coğrafyamız hakkında hayırlara vesile olsun. Hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum.

Sözlerime sevgili Peygamberimizin şu duasıyla başlamak istiyorum. ?Allahım! Sen haksın, senin vaadin haktır, sana kavuşmak haktır, senin sözün haktır, cennet haktır, cehennem haktır, peygamberler haktır, Muhammed haktır, kıyamet haktır.?(Buhârî,?Teheccüd?,1)

İşte Ramazan Ayı bize; orucuyla, namazıyla, teravihiyle, sahuruyla, fitresiyle, zekatıyla, mukabelesiyle, kadir gecesi, itikafı ve iftar-sahur sofralarıyla yetimlerin,  yoksulların, kimsesizlerin, muhacirlerin, savaş mağdurlarının haklarını hatırlatan ve bu konudaki eksiklerimizi telafi etmemize vesile olan bir aydır.

Sevgili Peygamberimiz bize:  ?Her hak sahibine hakkını verin. Üzerinizde hak kalmasın? tavsiyesinde bulunmuştur. Allah?ın huzuruna kul haklarıyla çıkmayın. Çünkü O bütün kötülükleri affeder kul hakları hariç.

Bu vesileyle tekrar Ramazan ayınızı tebrik eder, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine ve hayırlara vesile olmasını diler, saygılar sunarım.?dedi.