İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile hazırlanan "Kitap Kumbaram" eğitime destek projesi kapsamında ilçede bir ilk yaşandı. Öğrencilerin kitapla buluştuğu mini bir kitap fuarı açıldı. 18/04/2016 tarihinde açılan fuar 4 gün süreyle ilçenin tüm okullarını gezecek. Yaklaşık 1500 öğrenciye dağıtılan kumbaralar açılarak öğrenciler istedikleri kitabı alıp kütüphanelerini zenginleştirdiler.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Fuarın açılışında İlçe Kaymakamı Ali Öner,,İlçe Jandarma Komutanı Sedat Türk, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Sağcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Dalkılıç, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile Kitap Fuarı açılışı yapıldı.

Öğrenciler kumbaraları ile  Kitap Fuarına gelerek beğendikleri, okumak istedikleri kitapları aldılar. İlçe Kaymakamı Ali Öner "Amacımız öğrencilerde tasarruf bilincini ve kitap okuma alışkanlığının yerleşmesini sağlamaktı. Bu sergi ile bunun meyvelerini alacağımızı umuyorum.  İlçemizde ilk kez düzenlenen bu sergiye katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum." Diyerek ilçede kitap okuma ile ilgili yeni projelerinde yapılacağını ifade etti.