Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan polisler, Mart ayı başından bu yana, şark tayinlerinin sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Genel Müdürlük, bu konuda bir takvim yayınlamış değil.

Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 3. maddesinde, Genel atama döneminin Mayıs ve Haziran ayları olduğu belirtilmiştir.

Emniyet`in bu konudaki uygulaması yıldan yıla değişiyor. Yıllar itibariyle şark tayinleri şu günlerde açıklanmıştır:

1 Haziran 2010 13 Haziran 2011 1 Haziran 2012 3 Mayıs 2013 15 Mayıs 2014 10 Haziran 2015 (seçim sebepli)
Genel Müdürlüğün şark tayinlerine ilişkin olarak bir takvim yayınlayarak, sonuçları ve ilişik kesme tarihlerini ilan etmesi, polislerin hayatlarını planlamaları açısından yararlı olacaktır.

İşte, Emniyet`in bu konuda bir takviminin olmamasına ilişkin, bazı ziyaretçilerimizin tepkileri

- Aynı fikirdeyim. Askeriyenin her seyi standart ve herkese eşit. Bizim kadar kanun ve yönetmelikleri delik desik degil. Bizim kadar uzerinde oynanmış ve sürekli degisken bir teskilat değil. O kadar saglam bir teskilat ki maas artışlarında biz 657 ye bagliyiz ama tsk kendi kanununa tabi. Biz %2.5 alirken onlar %10 aldi. Bizde de birgün taslar yerine oturur insallah. Neyse konumuza donelim en gec 20 gum sonra hersey belli olur

- Arkadaş nasıl bi teşkilatımız var. Bugün mayısın ilk haftası, açıklanır diyeni duydum, mayıs 15 i geçer diyeni duydum, haziran 15 diyeni bile duydum, yok böyle birşey. Şu tarihte açıklayacağız diyin o günü bekleyelim. O gün açıklayın çok mu zor bunu yapmak

- Her sene aynı şey net bi tarih verseler şu gün açıklanacak deseler çok mu zor

- Emniyet kadar düzensiz bir kurum daha yok kardeşim. şu gün şu saatte açıklanacak demek çok mu zor ya

- İnsanları bu kadar merakla bekletmenin ne demek olduğunu anlamıyorlar galiba ya da hiç böyle bir duruma dusmemisler

Memurlar.Net