Karaman?ın Sarıveliler ilçesine Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurma çalışmaları başladı.

Kurulan Meteoroloji Gözlem İstasyonu enerjisini güneş panelinden sağlayacakken, meteorolojik veriler yüzde 95 oranında sağlıklı alınabilecek.

Diğer yandan bu istasyon sayesinde ilçede saatlik hava tahmini ile hava sıcaklığı ve metrekareye düşen yağış miktarı da anında ölçülebilecek.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur yaptığı açıklamada, "Amacımız yöremize en doğru hava sonuçlarını verecek bir gözlem istasyonu kurulmasından yanaydı. İlçe merkezinin meteorolojik bilgilerini, sıcaklık, basınç, nem, rüzgar, yağış verilerini elde etmek, hava tahmininin daha tutarlı olması, olası sel baskını fırtına gibi hadiseleri daha önceden vatandaşa bildirmek can ve mal kaybını önlemek, bölgenin klimatolojik verilerini oluşturmak ve bölgede yapılabilecek gerek tarımsal gerekse inşaat alanında geçmişe dayalı iklim bilgilerine ulaşmak amacıyla Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından ilçemizde 2013 yılı içerisinde, Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması için yer tespit çalışması yapılmıştı. 2014 yılı Şubat ayı itibari ile kurulumuna başlandı. Bu konuda emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ederim" dedi.