SİVAS (AA) - Sivas'ta, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan asılsız çağrıların oranı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecini kapsayan 2020 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 16 azaldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı Vali Salih Ayhan başkanlığında komisyon üyelerinin katılımıyla Vali Ahmet Muammer Bey Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ayhan, 112 Acil Çağrı Merkezinin Kovid-19 sürecinde de aktif bir şekilde çalıştığını belirtti.

Acil numaraların tek numarada birleştirilmesinin faydalarını gördüklerini vurgulayan Ayhan, "Bildiğiniz gibi tüm acil çağrıların 112’de birleştirilmesiyle acil durumlarda birden fazla numara bilme zorunluluğu ortadan kalkmıştı. Bunun en büyük faydasını da bir yıldır mücadele ettiğimiz salgın sürecinde görmüş olduk. Şu ana kadar verdiğiniz ve şu andan sonra da vermeye devam edeceğiniz bu eşsiz mücadele için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ayhan, kentte geçmiş yıllara oranla asılsız çağrılarda ciddi düşüşün olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İlimizde 2019 yılında 112 acil numarasına yapılan 689 bin 556 çağrının yüzde 58'i asılsızdı. 2020 yılında ise 1 milyon 98 bin 729 çağrının 462 bin 472'si yani yüzde 42'si asılsız. Geçen yıla nazaran salgın sebebiyle çağrı sayısında ciddi bir artış var. Ancak asılsız çağrı sayımız hala yüksek. Asılsız çağrı oranı düşmüş olsa da vatandaşlarımızdan bu konuda hassas ve duyarlı olmalarını beklerken ilgili mercilerden de gerekli önlemleri almalarını istiyoruz. Bu bakımdan 112 Çağrı Merkezini asılsız aramalara karşı idari para cezası uygulandığının vatandaşlarımız tarafından bilinmesinde fayda var. Bunun için tanıtım faaliyetlerine devam etmenin yararlı olacağını düşünüyorum."

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Alpaslan Ceyhan ise asılsız çağrı yüzdesinde 51 il arasında Sivas'ın "en iyi ikinci" il durumunda olduğunu aktararak, 2021 yılında Türkiye’nin en iyi ili olmayı hedeflediklerini ifade etti.