Karaman`da her gün koronavirüsten 2 ile 4 kişinin öldüğü şeklindeki haberlerin abartılı olup gerçeği yansıtmadığını açıklayan Karaman Valiliği, kamuoyuna açıklamalarda bulundu. 

KARAMAN VALİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

"İlimizde faaliyet gösteren bir internet sitesinde ?Karaman?da polis ve jandarma günlük ortalama 2 ile 4 defin işlemini takip ediyor, Karaman?ın Koronavirüs haritası korkutuyor? şeklindeki 24.08.2020 tarihli haber üzerine Valiliğimizce açıklama gereği duyulmuştur.

 

İlimiz genelinde covid-19 nedeniyle gerçekleşen ölümlerde; merkez ve köylere defnedilecek cenazeler özel kıyafetli belediye ekipleri ile emniyet jandarma ekipleri tarafından mezarlığa intikali sağlanmaktadır. 

 

Definin yapılacağı mezarlıkta güvenlik güçlerimiz gerekli her türlü tedbiri alarak sosyal mesafe, maske takma gibi konularda vatandaşı uyarmak ve güvenlik almak için koruyucu kıyafetleri ile görev yapmaktadırlar.


Covid-19 nedeniyle gerçekleşen ölümlerin dışında defin işlemlerinde herhangi bir özel kıyafet uygulamasının olmadığı ve bahse konu haberde her gün koronavirüsten 2 ile 4 kişinin öldüğü şeklindeki haber abartılı olup gerçeği yansıtmamaktadır.

 

"Kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.