YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç önderliğinde başlatılan çalışma kapsamında, YÖK`te "engelsiz üniversiteler" için son iki yıldır "engelsiz erişim" ve "engelsiz eğitim" konularında faaliyetler yürütülüyor.

Engelli öğrencilerin eğitim haklarının nitelikli olarak gerçekleşmesi için verilen eğitimlerin çeşitli aşamalarında belli bir düzeyde destekleyici bilgi, belge, ders araç ve gereçlerini sağlayan, "eğitimde erişilebilirlik" ödüllü (yeşil bayraklı) üniversiteler ise şunlar:

"Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, İşletme, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri ile Meslek, Yabancı Diller ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları."