Yunus Emre Yılı Etkinlikleri Kapsamında Toplantı Gerçekleştirildi
 

 

UNESCO, Hz. Yunus Emre’nin vefatının 700’ üncü yıl dönümünü 2021 Yılı Anma ve Kutlama Programları arasına alması nedeniyle Hz. Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunun Ulusal ve Uluslararası bilinirliğinin sağlanmasına yönelik planlanan etkinliklerin görüşüldüğü toplantı Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında Valilikte gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Işık, “Yunus Emre’nin Karamanlı olduğunu vurgulayarak, Yunus Emre yılı etkinlikleri kapsamında Vali Yardımcı Oğuz Şenlik ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz ciddi projeler üzerinde çalışıyorlar. Karaman için neler yapabiliriz nasıl etkili olabiliriz. Karamanımızın başka alanlarda da adının duyurulması konusunda çalışmalar yapıyoruz” dedi.
 
Toplantıda daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik ile birlikte yürüttükleri Yunus Emre Yılı etkinliklerine yönelik taslak olarak hazırladıkları proje hakkında katılımcılara bir bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumun ardından projelere yönelik katılımcılar söz alarak görüşlerini beyan ettiler.
 

 

Yunus Emre Yılı etkinlikleri projesi ön çalışma toplantısı görüş ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.